Hvordan er dit selvværd? Del 1

Sharing is caring!

Selvværd er det værd, vi føler som menneske, når vi føler at vi er gode nok og at vi er værdifulde, som vi nu engang er.

Vi har et dyb kærlig kontakt til os selv, vi hviler i os selv og ved, at uanset hvad der sker og uanset, hvad andre mener og tror om os, så handler det ikke om os men om dem selv.

For de fleste af os er vi vokset op i familier og i relationer, hvor vi har dannet os et lavt selvværd på baggrund af andres meninger om os og vi er blevet kritiseret for at gøre og sige ting forkert. Ofte skulle vi være og sige ting for at blive accepteret og vi er derved kommet længere og længere væk fra os selv, for at vi kunne forblive en del af det fællesskab vi var i. Kan du nikke genkendende til det?

Vi kan også have fået et lavt selvværd, hvis vi har følt at vi skulle leve op til andres forventninger og vi ikke har præsteret, som de synes vil skulle.

Hvis vi ikke har haft lov til at sige nej og vi er vokset op og er blevet en pleaser, så giver det også lavt selvværd.

Hvis vi føler os som offer, fordi vi har været igennem svære ting i livet og har svært ved at rejse os op igen og acceptere og rumme vores udfordringer i livet, så kan vi også føle mindreværd pga det.

Ofte ligger det i vores tanker, overbevisninger og vores måde at se tingene på, som giver os lavt selvværd.

Prøv og læg mærke til dine tanker omkring dig selv, taler du dig selv ned eller op? Går du og kritiserer dig selv for ikke at være god nok, ikke at præstere godt nok, ikke at være pæn nok osv? Hvem skal du egentlig leve op til, hvem stiller de krav til dig i dine relationer? Er de det værd? Er det dig selv, der stiller de krav? Hvor kommer de fra og hvordan ville dit liv se ud, hvis du gav dig selv mere kærlighed?

Alle de spørgsmål kan sætte tanker i gang og det er sundt lige at stoppe op en gang imellem og mærke efter, hvordan behandler jeg egentlig mig selv? Hvad ønsker jeg mig og hvad kan jeg gøre for at tage daglige skridt henimod, at jeg når mine drømme og får et bedre selvværd?

Husk, du fortjener det bedste og du er den eneste, der ved hvad det er og som kan give dig selv det 😉

Vi er ikke hernede på jorden for at nøjes og please andre, vi er hernede for at give os selv et dejligt liv og når vi gør det, så kan vi ikke undgå at glæde andre, så der er intet egoistisk ved at vælge sig selv til, tværtimod så kan vi ende med at inspirere andre og gøre verden til et bedre sted at være – lyder da ikke så ringe endda vel? 😉

Jeg har en lille opgave til dig, hvis du har lyst – grundlæggende føler vi os ikke rigtig gode nok og da jeg ønsker for dig, at du føler dig god nok og har det dejligt i dit liv, så vil jeg bede dig om at prøve at bruge bekræftelsen: ”Jeg er god nok for mig selv – hele tiden” i den næste uges tid. Tænk ofte på den, sig den højt foran spejlet, skriv den ned og hæng den op, tænk på den inden du lægger dig til at sove, så kommer den ned i din underbevidsthed om natten og den vil arbejde positivt for dig. Du kan også tænke på bekræftelsen også tænke: ”Jeg er god nok for mig selv – hele tiden” fordi? Også tænke over ting, som gør at du rent faktisk er god nok, som du er.

Du må meget gerne skrive en kommentar til mig, hvis du vil, jeg vil glæde mig til at høre fra dig 😊

Jeg vil i næste blog, som bliver udgivet på mandag den 7. januar komme med flere forslag og ideer til hvordan du kan få et bedre selvværd.

Jeg håber, du kan bruge mine ord til at du får et bedre selvværd, vi skal altid arbejde med vores selvværd uanset hvor godt vi føler vi har det, så er det vigtigt at vi holder os selv i balance.

Anette Hansen Selvværdsbooster.dk

 

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn
shares
error: Content is protected !!